Ésdansa’T Jove 2018

Del dilluns 20 al divendres 24 d’agost

 

Després del seu inici l’any passat, torna l’Ésdansa’T Jove! Aquest espai proposa a un grup de 35 joves nascuts entre l’any 2002 i el 2005 treballar entorn del llenguatge de la dansa, de la dansa d’arrel tradicional de casa nostra i dels diferents països convidats a l’Ésdansa. Aquest 2018 el Campus Ésdansa’T es trasllada a l’Escola Verntallat.

Durant la setmana els joves aprendran diferents aspectes del llenguatge la dansa amb Factoria Mascaró, treballaran la improvisació, portarem una dansa de la plaça a l’escenari amb l’equip artístic de l’Esbart Sant Martí de Barcelona i descobrirem cultures d’arrel del món escoltant els seus instruments i ballant els seus ritmes. Aprofitarem també per aprendre com cal preparar el cos i per treballar la consciència del propi moviment.

Durant la setmana, els joves treballaran amb l’Esbart Sant Marti de Barcelona com portar una dansa vida de plaça del poble a un escenari. El resultat d’aquest treball el veurem, amb la participació dels propis joves, al Festa al Parc! de dissabte 25 d’agost a la tarda en el marc de l’Ésdansa.

L’Ésdansa’T Jove forma part del Campus Ésdansa’T, l’oferta formativa del festival Ésdansa.

 

Activitats

De la plaça a l’Escenari

L’Esbart Sant Martí de Barcelona realitzarà dues sessions a l’Ésdansa’T Jove per treballar com una dansa viva que es balla a la plaça d’un poble pot ser interpretada per un esbart o grup de dansa en un escenari. Un treball que podrem veure el dissabte 25 d’agost a la tarda al Parc de Pedra Tosca dins de la programació de la Festa al Parc! amb la participació de tots els joves.

La tècnica de la improvisació

Us proposem treballar la improvisació amb Mònica Extremiana, partint del concepte d’habitar la forma, de donar forma als impulsos i per tant relacionat amb la llibertat de que l’impuls sigui expressat a través de la forma. Un treball que busca la llibertat, llibertat de moviment, llibertat d’expressió i llibertat per a ser. Descobrirem el cos i treballarem les qualitats del moviment a través d’exercicis d’improvisació i creació, perquè cada jove pugui trobar la seva via d’expressió.

Danses d’arreu del món

Al Campus de l’Ésdansa’T ens visitaran totes les companyies internacionals que participen a l’Ésdansa 2018. Ballarem la frenètica Saman, o la dansa de les mil mans, d’Indonèsia, i les danses Biyelgee de Monòlia, totes dues declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, descobrirem les danses dels balcans amb Lazar Hrebeljanovic de Sèrbia, viatjarem fins a l’Illa de Pasqua per ballar el Tamuré amb BAFOCHI, el Ballet Folklòric de Xile, ens mourem al ritme de gaites per ballar jotes asturianes i creuarem el Mediterrani per descobrir les danses del nord de l’illa de Xipre.

 

Informacions pràctiques

Calendari: Tallers del dilluns 20 al divendres 24 d’agost / Espectacle el dissabte 25 d’agost

Lloc: Campus Ésdansa’T (Escola Verntallat)

Edats: Nois i noies nascuts del 2002 al 2005.

Horaris:

  • 08:45-09:00 h – Entrada
  • 09:00-09:30 h – Preparació del cos
  • 09:30-11:00 h – Taller
  • 11:00-11:30 h – Esmorzar*
  • 11:30-13:00 h – Taller
  • 13:00-13:15 h – Sortida

*L’esmorzar cal portar-se’l de casa.

Preu: 50€ (inscripció de dilluns a divendres)

(2n germà 42,50€ / 3r germà 35,00€)

Inscripcions: A partir del 12 de maig. Inscripcions obertes fins a exhaurir places.

Places: 35 places.

L’organització es reserva el dret de modificar el programa per causes que així ho requereixin