Petit Ésdansa’T 2018

Del dilluns 20 al divendres 24 d’agost

El Petit Ésdansa’T acompanya els infants a descobrir el llenguatge de la dansa i nous móns i noves cultures a través de la dansa i la música tradicional. Aquest 2018 el Campus Ésdansa’T es trasllada a l’Escola Verntallat i com a novetat ens dividirem en quatre grups de 17 o 18 infants cadascun segons les edats, millorant així el treball amb els infants. Durant una setmana treballarem el llenguatge de la dansa, la cultura de diversos països i també la de casa nostra.

Aquest 2018 jugarem amb el llenguatge de la dansa amb Factoria Mascaró, ballarem dansa catalana d’arrel tradicional amb l’Esbart Marboleny, aprendrem els ritmes de les bandes musicals amb la Lira Ampostina i descobrirem cultures d’arrel del món escoltant els seus instruments i ballant els seus ritmes. Aprofitarem també per aprendre com cal preparar el cos i per treballar la consciència del propi moviment.

Durant tota la setmana els nens i nenes participants al Petit Ésdansa’T treballaran amb Factoria Mascaró i podran participar a l’espectacle del dissabte 25 d’agost al migdia en el marc de l’Ésdansa.

El Petit Ésdansa’T forma part del Campus Ésdansa’T, l’oferta formativa del festival Ésdansa.

 

Activitats

Jugarem amb el llenguatge de la dansa amb Factoria Mascaró

Imaginarem, jugarem i ballarem amb el gest, la melodia, el contrapès, la pulsació, el grup, la frase de moviment… de la mà de Factoria Mascaró, companyia amb més de 20 anys d’experiència en l’ensenyament de la dansa a les aules de les escoles.

Factoria Mascaró realitzarà a cada grup del Petit Ésdansa’T una sessió diària d’una hora a on treballaran aquestes accions coreogràfiques. Un treball que podrem veure en format espectacle anomenat Silenci… dansa! el dissabte 25 d’agost a les 12h al Centre Cultural de Les Preses amb la participació de tots els infants. Silenci… dansa! és el darrer espectacle de dansa pensat per a públic escolar i familiar de la Factoria Mascaró que neix a partir d’un recull de propostes didàctiques i processos pedagògics creats pels membres de la companyia per ser treballats a les aules de primària. A Les Preses, Factoria Mascaró sumarà als infants del Petit Ésdansa a l’espectacle, tot un luxe que podrem gaudir aquest 2018.

Danses d’arreu del món

Ballarem la frenètica Saman, o la dansa de les mil mans, d’Indonèsia, i les danses Biyelgee de Mongòlia, totes dues declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, descobrirem les danses dels Balcans amb Lazar Hrebeljanovic de Sèrbia, viatjarem fins a l’arxipèlag de Chiloé, al sud de Xile per ballar la Trastasera amb BAFOCHI, el Ballet Folklòric de Xile, ens mourem al ritme de gaites per ballar jotes asturianes, creuarem el Mediterrani per descobrir les danses del nord de l’illa de Xipre.

 

Informacions pràctiques

Calendari: Tallers del dilluns 20 al divendres 24 d’agost / Espectacle Silenci…dansa! el dissabte 25 d’agost

Lloc: Campus Ésdansa’T (Escola Verntallat)

Edats: Nens i nenes nascuts del 2006 al 2014. Es dividiran en quatre grups per edats per tal de treballar els continguts de la manera més adequada a cada edat.

Horaris:

Matí:

  • 08:45-09:00 h – Entrada
  • 09:00-10:45 h – Activitats
  • 10:45-11:15 h – Esmorzar*
  • 11:15-13:00 h – Activitats
  • 13:00-13:15 h – Sortida

Tarda:

  • 15:45-16:00 h – Entrada
  • 16:00-16:45 h – Activitats
  • 16:45-17:00 h – Berenar*
  • 17:00-18:00 h – Activitats
  • 18:00-18:15 h – Sortida

*L’esmorzar i el berenar cal portar-se’l de casa.

Preu: 55€ (inscripció de dilluns a divendres)

(2n germà 46,75€ / 3r germà 38,5€)

Inscripcions: A partir del 12 de maig. Inscripcions obertes fins a exhaurir places.

Places: 70 places en total (dividides en quatre grups segons les edats)

L’organització es reserva el dret de modificar el programa per causes que així ho requereixin