Ésdansa’T, els tallers de dansa d’arrel tradicional per a adults

Del dilluns 19 al divendres 23 d’agost de 2019

ÉSDANSA’T OFEREIX DOS ITINERARIS FORMATIUS

5 dies amb 19 tallers per a adults per ballar i aprendre dansa d’arrel tradicional a través de dues línies formatives:

  • A lItinerari 1 (IT1) s’hi poden aprendre danses tradicionals del país i d’arreu del món amb una pinzellada per aprendre eines per ballar.
  • A lItinerari 2 (IT2) a més de conèixer danses tradicionals, s’hi inclouen diverses sessions de creació, recursos coreogràfics, treball d’improvisació… per obtenir diferents eines per ballar i/o ensenyar a ballar. És una línia formativa dirigida a aquelles persones que volen ballar i anar més enllà aprenent altres continguts relacionats amb la dansa.

EL DIA A DIA D’ÉSDANSA’T

Al matí, territori, dansa i creació!

Aquest 2019 Ésdansa’T se centrarà per una banda en aprofundir en les danses i la cultura popular de dues zones geogràfiques del nostre territori: el Vallès Occidental i Reus. Jordi Rubio, nadiu del Vallès, ens acompanyarà a recórrer tots els racons de la seva terra a través de les diferents danses d’arrel tradicional originàries de la zona, i la Coordinadora de danses tradicionals, de Reus, ens mostrarà un dels elements més emblemàtics de la cultura popular de la capital del Baix Camp: el Seguici de Reus.

Per altra banda, us donarem eines per la dansa d’arrel i la creació. Santi Serratosa impartirà un taller de Percussió corporal per treballar la improvisació i creativitat sobre la base del patrimoni musical de transmissió oral i Jordi Rubio ens farà preguntar si Necessitem moltes coses per ballar?  Per acabar, Roberto Olivan i Miquel Barcelona seran els encarregats de donar-nos a conèixer el procés creatiu, Olivan amb el taller Creació a partir dels instints i Barcelona amb el taller Creació en moviment.

 A la tarda, les propostes internacionals

Al Campus de l’Ésdansa’T ens visitaran totes les companyies internacionals que participen a l’Ésdansa 2019.  Comptarem amb una dansa icònica declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat: la dansa Kochari d’Armènia. Els ritmes llatinoamericans hi seran ben presents de la mà de la Compañía Folklórica Nacional de Guatemala i Somos Cutura Viva d’Equador. Finalment ens traslladarem fins a l’Àfrica Occidental per conèixer la vida dels Mwanza amb Lumumba de Tanzània i fins la Polinèsia amb les danses Ori Tahití de Thaití.

I NO ET PERDIS EL CAFÈ DE L’ÉSDANSA’T I ELS PARLEM DE…!

Ésdansa’T es reserva l’hora del cafè, a les 4 de la tarda, perquè tothom qui vulgui pugui compartir un cafè amb la direcció artística i els balladors i balladores de les companyies internacionals participants als tallers. El programa de l’Ésdansa’T es complementa amb els Parlem de…, la secció dedicada a la divulgació i discussió de temes relacionats amb la dansa d’arrel tradicional. Dues propostes ideals per entrar en contacte amb persones dedicades a la dansa d’aquí i d’arreu del món.

Aprofita els descomptes!

Sigues el primer d’inscriure’t i aprofita dels avantatges!

Si et vols inscriure tota la setmana, ho podràs fer a partir de l’1 de juny. Fins el 30 de juny gaudiràs d’un d’un 25% de descompte per inscripcions individuals i d’un 40% de descompte si sou un grup de 6 o més persones!

Si et vols inscriure per tallers, ho podràs fer a partir de l’1 de juliol.

El Campus de la dansa tradicional

Les 190 hores de tallers per a infants, joves i adults consoliden l’Ésdansa’T en el Campus de la dansa d’arrel tradicional. Un cop més Ésdansa’T se suma al Campus de Cultura Popular de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Allotja’t amb Turisme Garrotxa

Si durant la teva participació a l’Ésdansa’T necessites allotjar-te a la Garrotxa, estem preparant diverses opcions a través de Turisme Garrotxa.

A més, tens l’opció de venir en família i gaudir plegats de tota la programació de l’Ésdansa. I mentre tu fas els tallers, els teus acompanyants podran gaudir de tots els atractius de la Garrotxa a través de les activitats que ens proposa Turisme Garrotxa.

Aquí tens tota la informació!

Estas visualitzant les dades de l'any 2020.
Si vols veure els continguts d'edicions anteriors seleccionar l'any que vols consultar: