Ésdansa’T 2018

Del dilluns 20 al divendres 24 d’agost

Nou emplaçament del Campus Ésdansa’T

Els tallers de dansa d’arrel tradicional de l’Ésdansa arriben a la setena edició amb un canvi d’emplaçament. L’Escola Verntallat serà el Campus Ésdansa’T a partir del dilluns 20 d’agost i fins el divendres 24 d’agost.

 

 

L’Ésdansa’T 2018 ofereix dos itineraris

Dos itineraris formatius

L’Ésdansa’T 2018 continua amb dues línies formatives, dos itineraris dedicats a la dansa nascuts amb l’objectiu de ballar i fer ballar.

A l’Itinerari 1 podreu aprendre danses tradicionals del país i d’arreu del món amb una pinzellada per aprendre eines per a ballar.

A l’itinerari 2, a més de conèixer danses tradicionals, s’hi inclouran diverses sessions de creació, recursos coreogràfics, treball d’improvisació… per obtenir diferents eines per ballar i/o ensenyar a ballar. Serà una línia formativa dirigida a aquelles persones que vulguin ballar i anar més enllà aprenent altres continguts relacionats amb la dansa.

El Campus de la dansa tradicional

L’Ésdansa’T 2018 oferirà durant 5 dies 30 tallers de dansa d’arrel tradicional per a adults, un total de 50 hores de formació que consoliden la programació de l’Ésdansa’T com el Campus de la dansa tradicional.

L’Ésdansa’T se suma un cop més al Campus de Cultura Popular de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aprofita els descomptes!

Sigues el primer d’inscriure’t i aprofita dels avantatges!

Si et vols inscriure tota la setmana, ho podràs fer a partir del 12 de maig. Fins el 30 de juny gaudiràs d’un 25% de descompte per inscripcions individuals i d’un 40% de descompte si sou un grup de 6 o més persones!

Si et vols inscriure per dies, ho podràs fer a partir de l’1 de juliol al preu de 30€/dia.

El dia a dia de l’Ésdansa’T

 Al matí, les danses més properes i les eines per ballar i/o ensenyar a ballar

Al matí les sessions es dedicaran a les danses més properes i a les eines per ballar i/o ensenyar a ballar.

Aquest 2018 posarem el focus en dos noms del món de la dansa d’arrel tradicional: Manuel Cubeles i Aureli Capmany. Tindrem l’oportunitat d’aprendre les danses, la gestualitat i la tècnica de Manuel Cubeles i, en motiu de l’Any Aureli Capmany, aquest 2018 s’escauen els 150 anys del seu naixement, aprendrem alguns dels balls d’entre els molts que van ser documentats, recollits, restaurats o publicats per Aureli Capmany.

També donarem recursos per ballar i/o ensenyar a ballar. Aprofundirem en la tècnica de la improvisació amb Mònica Extremiana, especialista en el moviment improvisació com a forma d’art i com a eix de la seva pedagogia; treballarem l’espai i aprendrem com portar una dansa viva de la plaça a l’escenari amb David Martínez i Ariadna Codina de l’Esbart Sant Martí de Barcelona; i reflexionarem entorn de la tradició i la contemporaneïtat amb Beatriu Daniel i Toni Jodar.

 A la tarda, les propostes internacionals

Al Campus de l’Ésdansa’T ens visitaran totes les companyies internacionals que participen a l’Ésdansa 2018. Ballarem la frenètica Saman, o la dansa de les mil mans, d’Indonèsia, i les danses Biyelgee de Mongòlia, totes dues danses declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, descobrirem les danses dels Balcans de la mà de Lazar Hrebeljanovic de Sèrbia, viatjarem fins al nord de Xile per conèixer la cultura amarà i ballar la Cacharpalla amb BAFOCHI, el Ballet Folklòric de Xile, ens mourem al ritme de gaites per ballar jotes asturianes, creuarem el Mediterrani per descobrir les danses del nord de l’illa de Xipre i ballarem els ritmes centreamericans d’El Salvador.

 I a més… l’Ésdansa’T et convida a fer el cafè!

Amb l’objectiu d’apropar els participants als diferents formadors, l’Ésdansa’T ha reservat l’hora del cafè. A les 4 de la tarda, es reservarà mitja hora perquè tothom qui vulgui pugui compartir un cafè amb els professors i els directors i balladors de les companyies internacionals participants als tallers. Una estona ideal per entrar en contacte amb persones dedicades a la dansa provinents d’arreu del món.

 I per aprendre’n més…

El programa de l’Ésdansa’T es complementa amb els Parlem de…, la secció dedicada a la divulgació i discussió sobre temes relacionats amb la dansa d’arrel tradicional. Aquest 2018 us proposem un recorregut per a reflexionar i conèixer tres moments de la nostra història, el 1900, el 1950 i el 2018.

Estas visualitzant les dades de l'any 2019.
Si vols veure els continguts d'edicions anteriors seleccionar l'any que vols consultar: