Ésdansa 2017

Una mirada de 360º a la dansa d'arrel tradicional

A l'Ésdansa s'hi poden veure des de les propostes més populars i tradicionals fins a noves interpretacions sorgides d'un llenguatge tradicional però amb una mirada a la contemporaneïtat, amb l'objectiu de trencar estereotips a l'entorn de la dansa d'arrel tradicional i apropar-se a nous públics.

INCENTIVANT LA CREACIÓ

El festival fa un pas més en la seva aposta per incentivar la creació i la producció de noves propostes i,coincidint amb la 35a edició del festival, Ésdansa obre El Laboratori, un espai destinat a  experimentar, treballar i aprendre a partir del llenguatge de la dansa d’arrel tradicional. Els creadors que estaran al capdavant d’El Laboratori són Cesc Gelabert, Montse Colomé, Lluís Calduch, Teresa Agustí, Josep Garcia i Joana Vila. Podrem veure el resultat del treball dut a terme durant la setmana a l’espectacle El Laboratori el dissabte 26 d’agost, a les 20 h, a la Plaça Major.

Podrem veure el resultat de la 1a convocatòria del Premi Delfí Colomé amb l’estrena de l’espectacle EgurRa el divendres 25 d’agost, a les 21 h, dins el marc de l’Ésdansa.

Recorrarem també la trajectòria de Miguel Ángel Berna i la seva evolució de la tradicional jota als nous llenguatges i veurem A vore en procés de creació, la nova la coproducció de Fira Mediterrània i el Merca de les Flors que s’estrenarà la propera tardor.

LA JOTA

Aquest any Ésdansa proposa aquest itinerari que fa una mirada polièdrica a la jota des de la seva vessant més popular i tradicional fins a l’experimentació de nous llenguatges a partir d’aquesta. Si t’interessa aquest itinerari no et pots perdre les següents propostes:

 • JOTA, DE SAURA - LA NOVA PEL·LÍCULA DE CARLOS SAURA. Dimecres 23 d’agost, a les 18.30 h, al Centre Cultural de les Preses. I A CONTINUACIÓ: PARLEM DE… LA JOTA AMB MIGUEL ÁNGEL BERNA
 • LA JOTA. EL VALOR DE LA TRADICIÓN de la Compañía de Miguel Ángel Berna. Dijous 24 d’agost, a les 20 h, al Centre Cultural de les Preses. I A CONTINUACIÓ: PARLEM AMB… LA COMPAÑÍA DE MIGUEL ÁNGEL BERNA
 • A VORE de Sònia Gómez i Ramon Balagué. Dijous 24 d’agost, a les 00 h, a la Plaça Major.
 • SARAU ALCUDIENC de Mallorca. Dissabte 26 d’agost, a les 22 h, a Danses del món i diumenge 27 d’agost, a les 20 h, a Danses del món al Recinte Ésdansa.

 

DIÀLEG AMB EL PAISATGE

Ésdansa al llarg dels anys ha procurat treballar amb l’entorn i programar diferents espectacles en paratges únics com els que ofereix la comarca de la Garrotxa. Aquest itinerari engloba tots aquells actes que es presenten integrats o estan relacionats amb entorns naturals i/o arquitectònics singulars de la zona.

 • PARLEM DE… PERET BLANC DE BEGET. Dilluns 21 d’agost, a les 18.30 h, a Can Trona - Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas.
 • BALL DE PAGÈS. Dilluns 21 d’agost, a les 22 h, a l’era del mas Fluvià de les Preses.
 • ELS ENIGMES DE LA DANSA ASTECA de Mèxic. Dijous 24 d’agost, a les 00 h, al Clot de l’Infern.
 • FESTA AL PARC. Dissabte 26 d’agost, a les 18 h, al Parc de Pedra Tosca.
 • CANTS I DANSES DEL LLIBRE VERMELL DE MONTSERRAT. Diumenge 27 d’agost, a les 11.30 h, a Sant Martí del Corb.

Les propostes internacionals

A l’Ésdansa 2017 no faltaran les propostes internacionals. En aquesta ocasió el festival comptarà amb sis companyies internacionals, tres de les quals procedents de països inèdits al festival:

 • Leymer d’Iran, l’herència eterna de la civilització persa.
 • Tepenahuatl de Nicaragua, diferents pobles, una explosió cultural.
 • Netos de Bandim de Guinea Bissau, malucs desenfrenats i danses exuberants.
 • México Vivo de Mèxic, ètnies, color i la danses asteques.
 • Balkaria de Kabardino-Balkària, dolçor, fragilitat i guerrers incansables.
 • Radost de Bielorússia, complexitat com la mateixa història de la regió.

Totes aquestes companyies seran les que protagonitzaran els espectacles Danses del món el dissabte 26 d’agost a les 22 h i el diumenge 27 d’agost a les 20 h. Tots dos al Recinte Ésdansa.

Descobreix els enigmes de la dansa Asteca!

Dijous 24 d'agost just a mitjanit, al Clot de l’infern, descobrirem els enigmes de la dansa Asteca de la mà de México Vivo de Mèxic. En aquest entorn natural tan especial ens endinsarem a la intrigant cultura dels avantpassats mexicans abans de l’arribada dels espanyols a la seva terra. Unes danses que els guerrers oferien als déus en forma de ritual per tal de purificar el cos i la ment i per agrair a les forces que ens donen vida: el foc, l’aigua, la terra i l’aire. Una experiència única en un entorn màgic!

 

Estas visualitzant les dades de l'any 2017.
Si vols veure els continguts d'edicions anteriors seleccionar l'any que vols consultar: