Ésdansa, el festival de la dansa d’arrel tradicional, torna del 20 al 23 d’agost de 2020 a les Preses. Enguany el festival, que arriba a la 38a edició, posa el focus en les danses d’arrel tradicional catalanes i segueix treballant en la línia de dansa i paisatge i de creació. Fins a 14 companyies participaran d’aquesta edició on s’hi podran veure propostes entorn la dansa d’arrel tradicional d’aquí i també farem una mirada una mica més enllà de Catalunya.

 ITINERARI DANSA D’ARREL CATALANA

Aquest 2020, per motius evidents, el festival posa el focus en la dansa d’arrel catalana. Un conjunt de propostes KM 0 que treballen amb el llenguatge de la dansa d’arrel ja sigui des d’una perspectiva més fidedigna o explorant camins nous obrint noves vies de treball. Dins aquest itinerari hi trobem propostes com Totes, de l’Esbart Manresà, i A la Panxa del Bou, de l’Esbart Rocasagna de Gelida.

DANSA I PAISATGE

Dins la línia de dansa d’arrel catalana s’hi troba inclòs l’itinerari de dansa i paisatge que busca fer viure experiències úniques integrant les coreografies de les companyies a racons singulars del municipi de les Preses. Dins aquest itinerari hi trobem l’espectacle Baula de l’Esbart Ciutat Comtal i Jordi Molina Quartet i la Festa al Parc amb l’Esbart Marboleny.

ÉSDANSA’T, EL CAMPUS DE LA DANSA D’ARREL TRADICIONAL

 L’Ésdansa’T va néixer sota el lema “ballar i fer ballar”. La proposta, que recull l’oferta formativa del festival Ésdansa, aquest any arriba a la 9a edició. Enguany els tallers se celebraran dijous 20 i divendres 21 d’agost dins el marc de l’Ésdansa. El campus està compost per 3 espais: l’Ésdansa’T, els tallers formatius per a adults, l’Ésdansa’T Jove, per a joves de 13 a 16 anys i el Petit Ésdansa’T (en línia), per a infants de 4 a 12 anys.

PREMI DELFÍ COLOMÉ

El Premi Delfí Colomé al millor projecte de creació i producció en dansa d’arrel tradicional té com a objectiu promoure noves propostes que parteixin de la tradició i del llenguatge de la dansa catalana tradicional. El premi és convocat pel Departament de Cultura i el Festival Ésdansa amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa, el Festival Sismògraf d’Olot, el Festival Dansàneu, la Federació d’Ateneus de Catalunya i el Mercat de les Flors.

ÉSDANSA’PRO

L’Ésdansa’PRO vol promoure i incentivar propostes professionals de dansa que treballin amb el llenguatge d’arrel tradicional o que parteixin de la tradició com a eix per a la creació. Té el suport de l’acció Parelles de ball que vol afavorir la creació i consolidació d’accions promogudes entre un municipi i els professionals de la dansa, en aquest cas entre Les Preses i el festival Ésdansa. És una acció organitzada per l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya emmarcada dins del Pla d’Impuls de la Dansa, una iniciativa liderada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Ho organitza:

Amb el suport de:

Ésdansa, el festival de la dansa d'arrel tradicional

Carrer La Fageda, s/n | 17178 Les Preses (Girona) | Tel.: + 34 972 69 34 85 | info@esdansa.cat

Idioma