Ésdansa 2017

Una mirada de 360º a la dansa d'arrel tradicional

A l'Ésdansa s'hi poden veure des de les propostes més populars i tradicionals fins a noves interpretacions sorgides d'un llenguatge tradicional però amb una mirada a la contemporaneïtat, amb l'objectiu de trencar estereotips a l'entorn de la dansa d'arrel tradicional i apropar-se a nous públics.

INCENTIVANT LA CREACIÓ

El festival fa un pas més en la seva aposta per incentivar la creació i la producció de noves propostes i,coincidint amb la 35a edició del festival, Ésdansa obre El Laboratori, un espai destinat a  experimentar, treballar i aprendre a partir del llenguatge de la dansa d’arrel tradicional. Els creadors que estaran al capdavant d’El Laboratori són Cesc Gelabert, Montse Colomé, Lluís Calduch, Teresa Agustí, Josep Garcia i Joana Vila. Podrem veure el resultat del treball dut a terme durant la setmana a l’espectacle El Laboratori el dissabte 26 d’agost, a les 20 h, a la Plaça Major.

Podrem veure el resultat de la 1a convocatòria del Premi Delfí Colomé amb l’estrena de l’espectacle EgurRa el divendres 25 d’agost, a les 21 h, dins el marc de l’Ésdansa.

Recorrarem també la trajectòria de Miguel Ángel Berna i la seva evolució de la tradicional jota als nous llenguatges i veurem A vore en procés de creació, la nova la coproducció de Fira Mediterrània i el Merca de les Flors que s’estrenarà la propera tardor.

LA JOTA

Aquest any Ésdansa proposa aquest itinerari que fa una mirada polièdrica a la jota des de la seva vessant més popular i tradicional fins a l’experimentació de nous llenguatges a partir d’aquesta. Si t’interessa aquest itinerari no et pots perdre les següents propostes:

 • JOTA, DE SAURA - LA NOVA PEL·LÍCULA DE CARLOS SAURA. Dimecres 23 d’agost, a les 18.30 h, al Centre Cultural de les Preses.
 • PARLEM DE… LA JOTA AMB MIGUEL ÁNGEL BERNA. Dimecres 23 d’agost, a les 20 h, al Centre Cultural de les Preses
 • LA JOTA. EL VALOR DE LA TRADICIÓN de la Compañía de Miguel Ángel Berna. Dijous 24 d’agost, a les 20 h, al Centre Cultural de les Preses.
 • PARLEM AMB… LA COMPAÑÍA DE MIGUEL ÁNGEL BERNA. Dijous 24 d’agost, a les 21 h, al Centre Cultural de les Preses.
 • A VORE de Sònia Gómez, Ramon Balagué, Astrio, Pau Puig i Carme Balagué. Dijous 24 d’agost, a les 00 h, al Pati de Ca les Monges.
 • SARAU ALCUDIENC de Mallorca. Dissabte 26 d’agost, a les 22 h, a Danses del món i diumenge 27 d’agost, a les 20 h, a Danses del món al Recinte Ésdansa.

 

DIÀLEG AMB EL PAISATGE

Ésdansa al llarg dels anys ha procurat treballar amb l’entorn i programar diferents espectacles en paratges únics com els que ofereix la comarca de la Garrotxa. Aquest itinerari engloba tots aquells actes que es presenten integrats o estan relacionats amb entorns naturals i/o arquitectònics singulars de la zona.

 • PARLEM DE… PERET BLANC DE BEGET. Dilluns 21 d’agost, a les 18.30 h, a Can Trona - Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas.
 • BALL DE PAGÈS. Dilluns 21 d’agost, a les 22 h, a l’era del mas la Mata de les Preses.
 • LA DANSA DE LES MIL MANS d’Indonèsia. Dijous 24 d’agost, a les 00 h, al Clot de l’Infern.
 • FESTA AL PARC. Dissabte 26 d’agost, a les 18 h, al Parc de Pedra Tosca.
 • CANTS I DANSES DEL LLIBRE VERMELL DE MONTSERRAT. Diumenge 27 d’agost, a les 11.30 h, a Sant Martí del Corb.

Les propostes internacionals

A l’Ésdansa 2017 no faltaran les propostes internacionals. En aquesta ocasió el festival comptarà amb sis companyies internacionals, tres de les quals procedents de països inèdits al festival:

 • Leymer d’Iran, l’herència eterna de la civilització persa.
 • Tepenahuatl de Nicaragua, diferents pobles, una explosió cultural.
 • Netos de Bandim de Guinea Bissau, malucs desenfrenats i danses exuberants.
 • Bireun Seudati d’Indonèsia, ètnies, religió i la dansa de les mil mans a ritme trepidant.
 • Balkaria de Kabardino-Balkària, dolçor, fragilitat i guerrers incansables.
 • Radost de Bielorússia, complexitat com la mateixa història de la regió.

Totes aquestes companyies seran les que protagonitzaran els espectacles Danses del món el dissabte 26 d’agost a les 22 h i el diumenge 27 d’agost a les 20 h. Tots dos al Recinte Ésdansa.

Viu l’experiència de la dansa de les Mil Mans!

La dansa de les Mil Mans és originària d’Indonèsia i es balla per celebrar el naixement del profeta Mahoma o esdeveniments importants. Aquesta dansa va se declarada Obra mestra del Patrimoni Oral i Intangible de la Humanitat per la UNESCO el novembre de 2011. Entorn la dansa de les Mil Mans Ésdansa programa dues propostes úniques que juguen amb la màgia d’aquesta dansa per convertir-la en una experiència inoblidable.

 

Per una banda el dijous 24 d’agost, just a mitja nit, ens endinsarem al Clot de l’Infern per veure aquest ball caracteritzat pel seu ritme trepidant i l’harmonia i la coordinació perfecte entre els ballarins. Acomiadarem el dia amb els ritmes indonesis de la dansa de les Mil Mans en un entorn singular de les terres garrotxines.

Per altra banda dissabte 26 d’agost ens tornarem a reunir també a mitja nit per aconseguir el repte que ens proposem aquest any: reunir mil mans per ballar la Dansa de les Mil Mans d’Indonèsia. Tothom que ho desitgi podrà participar de forma gratuïta a la ballada multitudinària que s’assajarà el mateix dissabte al Recinte Ésdansa a les 00 h i que es mostrarà just abans de començar la Nit dels 35.

Estas visualitzant les dades de l'any 2017.
Si vols veure els continguts d'edicions anteriors seleccionar l'any que vols consultar: