Espectacles i Companyies Ésdansa 2019

DANSES AL-BAR’AH

Al-bar’ah és un art musical tradicional dels beduïns que viuen a les muntanyes de la regió de Dhofar, situada al sud d’Oman. Proposem un paisatge, un escenari pensat especialment per viure i gaudir aquesta dansa declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 2010.

Aquesta dansa revesteix la forma d’una dansa guerrera executada al so del tambor i de poesies cantades en el dialecte de les tribus locals. Al-bar’ah és una dansa interpretada per un grup de deu a trenta homes i dones en semicercle, amb dos homes al centre armats amb khanjars, un tipus de punyal. Es balla a l’aire lliure en motiu de la celebració de casaments, circumcisions i festes religioses i en el transcurs d’aquesta dansa, igual que passa amb la resta de danses beduïnes, es difumina tota distinció de classe social.

Indicacions: el punt de trobada serà l’Aparcament del Camp de Futbol CEF Bosc de Tosca. Des d’allà caminarem uns 10 minuts fins el lloc en concret. Accessibilitat: terreny no asfaltat, persones amb mobilitat reduïda contacteu amb el festival. Venda d’entrades: es farà per les vies habituals i, si no s’han exhaurit, el mateix dia es podran comprar al Punt d’Informació
de l’Ésdansa. No es vendran entrades a l’Aparcament del Camp de Futbol CEF Bosc de Tosca, cal tenir l’entrada prèviament comprada.

Dissabte 24 i diumenge 25 d’agost, a les 10 h i a les 12 h, lloc sorpresa (punt de trobada: Camp de Futbol CEF Bosc de Tosca. Preu: 10€

Estas visualitzant les dades de l'any 2019.
Si vols veure els continguts d'edicions anteriors seleccionar l'any que vols consultar: