Espectacles i Companyies Ésdansa 2019

DANSES ORI TAHITÍ

Les danses Ori Tahití (“dansa tahitiana”) estaven relacionades amb tots els aspectes de l’existència i es ballaven per donar la benvinguda al visitant, per resar, per desafiar a un enemic o per seduir a una persona. Entre aquestes danses destaquen l’Ote’a, un ball d’origen guerrer caracteritzat per moviments ràpids de maluc en el cas de les ballarines (Ote’a Tane) o de genoll en el cas de ser ballat per homes (Ote’a Vahine) i l’Aparima (“apa” petó, “rima” mans) que, al contrari de l’Ote’a, és una dansa de ritmes suaus i sensuals on les ballarines expliquen la història que la cançó està narrant a través del moviment de les seves mans.

Quan els missioners van arribar a aquesta illa del Pacífic, van intentar eliminar d’aquestes danses tots els moviments sensuals que representaven un cant a la vida, catalogant-les d’indecents i immorals, fins el punt d’arribar a prohibir que es ballessin l’any 1819. Afortunadament, però, el seu testimoni es manté vull i encara avui continuen transmetent la mateixa màgia, heretada dels déus i apresa dels ancestres. En motiu dels 200 anys de la seva prohibició, l’Ésdansa ha volgut retre un homenatge a les danses Ori Hahití i, de retruc, a totes aquelles que han patit qualsevol forma de censura, prohibició o oblit. Per fer-ho, l’organització del Festival ha volgut buscar un espai especial i allunyat de tot, on poder gaudir d’aquest “art en moviment” a través d’una experiència inoblidable.

L’expressivitat i la sensualitat són dues de les formes d’expressió que millor defineixen les danses tahitianes i, alhora els seus habitants, dignes hereus d’una cultura alegre i hospitalària.
Per descobrir aquesta manera d’expressar-se i tot allò que amaga la també en l’anomenada “illa de l’amor”, l’Ésdansa proposa un espectacle experiència on el cos i el moviment jugaran un paper molt important. Sens dubte una vivència que deixarà encisat a tothom que tingui l’oportunitat d’assistir-hi.

Indicacions: el punt de trobada serà l’Aparcament del Camp de Futbol CEF Bosc de Tosca. Des d’allà caminarem uns 10 minuts fins el lloc en concret. Accessibilitat: terreny no asfaltat, persones amb mobilitat reduïda contacteu amb el festival. Venda d’entrades: es farà per les vies habituals i, si no s’han exhaurit, el mateix dia es podran comprar al Punt d’Informació
de l’Ésdansa. No es vendran entrades a l’Aparcament del Camp de Futbol CEF Bosc de Tosca, cal tenir l’entrada prèviament comprada.

Dissabte 24 i diumenge 25 d’agost, a les 10 h i a les 12 h, lloc sorpresa (punt de trobada: Camp de Futbol CEF Bosc de Tosca. Preu: 10€

Estas visualitzant les dades de l'any 2019.
Si vols veure els continguts d'edicions anteriors seleccionar l'any que vols consultar: