Notícies 2020

EgurRa primer guanyador del premi Delfí Colomé

En el marc de la inauguració de la Fira Mediterrània de Manresa s’ha fet públic el guanyador de la primera convocatòria del premi Delfí Colomé. El projecte premiat és EgurRa d’Oriol Escursell, Sergio Pla, Olga Lladó, Eneritz Zeberio, i Kolpez Txalaparta.

Egurra, fusta en euskera, mare de la txalaparta i del ball bastons vol ser una revisió del Ball de Bastons, una visió particular sobre aquesta dansa tradicional. En paraules dels propis impulsors del projecte guanyador: la peça neix de les ganes de reivindicar la cultura popular en la societat actual com un element de màxima contemporaneïtat. És per això que agafem el Ball de Bastons com a base del llenguatge escènic i la Txalaparta com a base sonora de la peça.

El jurat format pel sr. Lluís Puig i Gordi, director de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, pel sr. Josep Garcia Miràngels, membre de l’equip artístic de l’Esbart Marboleny, pel sr. David Ibáñez Ibáñez, director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa, per la sra. Tena Busquets Costa, directora artística del Festival Sismògraf, per la sra. Sònia Gómez Vicente, artista resident al Graner-Centre de creació del cos i el moviment, i per la sra. Neus Fransi Pey, directora de l’Escola de dansa Assumpta Trens del Casal Societat La Principal de Vilafranca del Penedès ha destacat del projecte guanyador la frescor i joventut dels impulsors, la participació de diferents disciplines artístiques com la dansa, la música i el circ i el treball de la posada en valor dels elements tradicionals i dels diferents llenguatges que es proposen al llarg de l’espectacle. Alhora el jurat ha volgut remarcar la bona qualitat dels projectes que s’han presentat a aquesta primera convocatòria del Premi Delfí Colomé.

Els impulsors del Premi Delfí Colomé al millor projecte de creació i producció en dansa d’arrel tradicional són el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, i el Festival Ésdansa, organitzat pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny de Les Preses, amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa, el Festival Sismògraf d’Olot, la Federació d’Ateneus de Catalunya i El Graner–Centre de creació del cos i el moviment. El premi té una dotació econòmica de 10.000 euros que hauran de ser invertits, íntegrament, en la producció del projecte premiat. El projecte guanyador s’estrenarà en el marc del festival Ésdansa 2017. Abans de la seva presentació pública, disposarà d’una etapa de residencia a El Graner, Centre de creació del cos i el moviment. També serà contractat al Sismògraf d’Olot per a realitzar un work in progres del treball; així com a la Fira Mediterrània 2017 i en diferents espais de la Xarxa d’Ateneus de Catalunya.

Estas visualitzant les dades de l'any 2020.
Si vols veure els continguts d'edicions anteriors seleccionar l'any que vols consultar: