Notícies 2020

Oberta la 3a convocatòria del Premi Delfí Colomé

  • Té com a objectiu promoure noves propostes que parteixin de la tradició i del llenguatge de la dansa d'arrel tradicional
  • El guardó consta d'una dotació de 10.000 euros que hauran de ser invertits en la producció del projecte premiat

El divendres 20 d’abril, en el marc del Festival Sismògraf, s’ha obert la 3a convocatòria del Premi Delfí Colomé al millor projecte de creació i producció en dansa d'arrel tradicional. El guardó té com a objectiu ser un motor de noves propostes que parteixin de la tradició i del llenguatge de la dansa d’arrel tradicional. Els projectes que es presentin al premi han de tenir com a resultat la presentació d'un espectacle de dansa, que podrà incloure altres disciplines artístiques.

El premi és convocat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Festival Ésdansa, organitzat pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny de Les Preses. El guardó compta amb la col·laboració de la Fundació Mediterrània - Fira d'espectacles d'arrel tradicional, l’Ajuntament d’Olot (mitjançant el Festival Sismògraf d’Olot), el Consell Cultural de les Valls d'Àneu (mitjançant el Festival Dansàneu), el Consorci del Mercat de les Flors i la Federació d’Ateneus de Catalunya.

El premi consta d'una dotació de 10.000 euros, dels quals 5.000 són aportats pel Departament de Cultura, i la resta per l’Ésdansa, la Fira Mediterrània, el Sismògraf i el Dansàneu, que aporten 1.250 euros cadascun. El premi haurà de ser invertit, íntegrament, en la producció del projecte guanyador i s'estrenarà en el marc del festival Ésdansa 2019. Abans de la seva presentació pública es podrà veure’n la seva evolució al Sismògraf d'Olot i al Dansàneu de les Valls d’Àneu, a on realitzaran dos work in progress del treball; El projecte també es podrà veure a la Fira Mediterrània 2019, al Mercat de les Flors i a la XTAC, Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya.

Les candidatures han de ser projectes originals i inèdits i no poden haver estat estrenats. Els creadors i les formacions que vulguin optar al guardó poden presentar la seva documentació fins el 31 d'agost de 2018. A l'hora de valorar les candidatures es tindrà en compte l'interès del projecte presentat, la seva viabilitat, el caràcter multidisciplinar de la proposta, així com la reflexió o treball que proposi al voltant de la dansa catalana d'arrel tradicional, entesa com a punt de partida i raó de ser del Premi.

La selecció i valoració dels projectes la farà un jurat creat expressament per a l'ocasió, designat pel Departament de Cultura a proposta del Festival Ésdansa. El seu veredicte es farà públic en el transcurs de la Fira Mediterrània 2018 que es celebrarà a Manresa del 4 al 7 d’octubre, i a través de la pàgina web www.esdansa.cat.

Delfí Colomé

Delfí Colomé Pujol va néixer a Barcelona el 1946, fill d'una mare cantant i balladora i d'un pare emprenedor. Els seus inicis en el món de l'art van ser acompanyant al piano els assajos de diversos esbarts de Gràcia i, més endavant, dirigint cobles en ballades de dansa tradicional. La seva carrera va ser molt prolífera, tant en l'aspecte de la música com en el de la dansa. En molts escrits sobre la seva vida se l'anomena Home del Renaixement.

La seva tesi doctoral va ser sobre coreografies inspirades en la Guerra Civil espanyola, amb la qual va obtenir un Cum Laude per la seva feina. Va publicar dos llibres sobre dansa i diverses composicions musicals. Colomé va morir a Seül (Corea del Sur) l'abril del 2008 sent ambaixador d'Espanya a la capital coreana.

PREMI DELFÍ COLOMÉ - Bases del premi

Estas visualitzant les dades de l'any 2020.
Si vols veure els continguts d'edicions anteriors seleccionar l'any que vols consultar: