10 anys del Petit Ésdansa’T!

Del dilluns 21 al divendres 25 d’agost

El Petit Ésdansa’T acompanya els infants a descobrir nous móns i noves cultures a través de la dansa i la música tradicional. Aquest 2017, coincidint amb el 10è aniversari, es consolida el format que es va estrenar l’any passat i que treballa amb dos grups de 35 infants, 70 en total, durant una setmana entorn les danses tradicionals de casa nostra i d’arreu del món, la importància de la preparació del cos i consciència del propi moviment i, en especial aquest 2017, el treball de l’expressió en la dansa. Durant tota la setmana els nens i nenes participants al Petit Ésdansa’T crearan un espectacle conjuntament amb les companyies internacionals que es podrà veure dissabte 26 d’agost al migdia en el marc de l’Ésdansa.

El Petit Ésdansa’T forma part del programa de l’Ésdansa’T en el marc del Campus de l’Espai de dansa d’arrel tradicional, l’oferta formativa del festival Ésdansa.

Activitats

Una aproximació a la cultura tradicional i a la dansa

Realitzarem tallers amb les diferents companyies participants al festival. Treballarem la cultura de sis països diferents i també la de casa nostra, descobrirem d’on prové cadascuna d’elles, escoltarem els seus instruments i ballarem els seus ritmes, coneixerem els seus vestits i farem una aproximació a les seves tradicions més arrelades.

Aprofitarem també per aprendre com cal preparar el cos i per treballar la consciència del propi moviment.

L’expressió en la dansa

Aquest 2017 el Petit Ésdansa’T posa especial atenció en treballar l’expressió en la dansa. Per fer-ho es duran a terme unes sessions de 45 minuts que seran dirigides per Xevi Dorca, coreògraf, ballarí i actor.

Xevi Dorca s’inicia a la dansa a l’Esbart Marboleny i completa els estudis a l’Institut del Teatre de Barcelona en el Departament de Dansa Contemporània i amb Estudis Superiors en l’especialitat de Coreografia i Tècniques de la Interpretació de la Dansa. Ha ballat amb companyies com Mar Gómez, Carles Santos, Sol Picó, Cia. Meekers Dance Company (Rotterdam)… Ha coreografiat diverses òperes dirigides per Joan Font, com “l Barbiere de Siviglia” de Rossini, estrenada a la Houston Grand Opera i nominat com a Outstanding Choreography pels Dora Mavor Awards de la ciutat de Toronto. D’altra banda, junt amb Xavier Estrada creen la Cia. XeviXaviXou.

 

Danses d’arreu del món per crear un espectacle

Durant tota la setmana prepararem un espectacle colze a colze amb tres de les companyies participants. Treballarem una dansa de cadascuna d’elles, com el Grito del Bolo, una polca a partir dels jocs del nord de Nicaragua, la dansa Bijagó Kampune de Guinea Bissau que es balla amb pintures corporals per preparar els infants per a la vida adulta o la dansa Kryhatchok de Bielorússia, i les ballarem tots junts a l’espectacle que s’estrenarà dissabte al migdia.

Informacions pràctiques

Calendari: Tallers del dilluns 21 al divendres 25 d’agost / Espectacle el dissabte 26 d’agost

Lloc: Campus de l’Espai de dansa d’arrel tradicional de Les Preses (C/ La Fageda, s/n)

Edats: Nens i nenes nascuts del 2005 al 2013. Es dividiran en dos grups per edats per tal de treballar els continguts de la manera més adequada a cada edat.

Horaris:

Matí:

  • 08:45-09:00 h – Entrada
  • 09:00-11:00 h – Activitats
  • 11:00-11:30 h – Esmorzar*
  • 11:30-13:30 h – Activitats
  • 13:30-13:45 h – Sortida

Tarda:

  • 15:45-16:00 h – Entrada
  • 16:00-16:45 h – Activitats
  • 16:45-17:00 h – Berenar*
  • 17:00-18:00 h – Activitats
  • 18:00-18:15 h – Sortida

*L’esmorzar i el berenar cal portar-se’l de casa.

Preu: 55€ (inscripció de dilluns a divendres) 2n germà 46,75€ / 3r germà 38,5€

Inscripcions: A partir del 29 d’abril aquí. Inscripcions obertes fins a exhaurir places.

Places: 70 (dividides en dos grups de 35 aproximadament)