Una descoberta artística a partir de la dansa i la música tradicional

El Petit Ésdansa’T, que arriba ja a la novena edició, ofereix descobrir nous móns i noves cultures a través de la dansa i la música tradicional. I aquest 2016 arriba amb novetats.

Del dilluns 22 al divendres 26 d’agost es realitzaran diversos tallers. Es treballaran danses tradicionals de casa nostra i d’arreu del món, es proposaran tallers sobre la preparació del cos i la consciència del propi moviment i es treballaran els diferents elements d’un espectacle. Tot plegat dirigit i coordinat per un equip de monitors.

I és que durant tota la setmana es treballarà l’espectacle que tindrà lloc el dissabte 27 d’agost al migdia en el marc de l’Ésdansa. Els nens i nenes que s’apuntin als tallers en seran protagonistes al costat d’algunes de les companyies internacionals participants al festival.

El Petit Ésdansa’T forma part del programa de l’Ésdansa’T en el marc del Campus de l’Espai de dansa d’arrel tradicional, l’oferta formativa del festival Ésdansa.

Activitats

Una aproximació a la cultura tradicional

Realitzarem tallers amb les diferents companyies participants al festival. Treballarem la cultura de set països diferents, descobrirem d’on prové cadascuna d’elles, escoltarem els seus instruments i ballarem els seus ritmes, coneixerem els seus vestits i farem una aproximació a les seves tradicions més arrelades.

Danses d’arreu del món

Durant tota la setmana prepararem un espectacle colze a colze amb quatre de les companyies participants. Treballarem una dansa de cadascuna d’elles, com la Tsutsube de Botswana o la cúmbia colombiana, i les ballarem tots junts a l’espectacle que s’estrenarà dissabte al migdia. Aprofitarem també per aprendre com cal preparar el cos i per treballar la consciència del propi moviment.

Com neix i com es fa un espectacle

Amb la vista posada a l’espectacle que prepararem plegats, aprendrem a treballar els diferents elements d’un espectacle: des de la idea als assajos, passant per l’escenografia, el vestuari o el maquillatge. Ens divertirem creant tots aquests elements. N’aprendrem i ho treballarem entre tots.

Informacions pràctiques

Calendari: Tallers del dilluns 22 al divendres 26 d’agost / Espectacle el dissabte 27 d’agost

Lloc: Campus de l’Espai de dansa d’arrel tradicional de Les Preses (C/ La Fageda, s/n)

Edats: Nens i nenes nascuts del 2003 al 2012. Es dividiran en dos grups per edats per tal de treballar els continguts de la manera més adequada a cada edat.

Horaris:

Matí:

 • 08:45-09:00 h – Entrada
 • 09:00-10:45 h – Activitats
 • 10:45-11:15 h – Esmorzar*
 • 11:15-13:00 h – Activitats
 • 13-13:15:00 h – Sortida

Tarda:

 • 14:45-15:00 h – Entrada
 • 15-16:15:00 h – Activitats
 • 16:15-16:45 h – Berenar*
 • 16:45-18:00 h – Activitats
 • 18:00-18:15 h – Sortida

*L’esmorzar i el berenar cal portar-se’l de casa.

Preu: 50€ (inscripció de dilluns a divendres)
(2n germà 42,50€ / 3r germà 35€)

Inscripcions: A partir del 29 d’abril aquí. Inscripcions obertes fins a exhaurir places.

Places: 70 (dividides en dos grups de 35 aproximadament)

Petit Ésdansa’T també pels casals d’estiu

Molts casals d’estiu de la Garrotxa i de comarques veïnes heu convertit els tallers de dansa i música tradicional per a nens i nenes de l’Ésdansa en una cita obligada en la vostra programació del mes d’agost. I perquè pugueu continuar gaudint de la proposta ha nascut el Petit Ésdansa’T als casals d’estiu.

La proposta

El Petit Ésdansa’T es desplaça fins al vostre casal per oferir tallers de 60 minuts a càrrec d’una representació de músics i ballarins d’una companyia internacional participant a l’Ésdansa.

60 minuts per descobrir nous móns i noves cultures a través de la dansa i la música tradicional.

60 minuts per treballar la cultura del seu país, per descobrir d’on prové, per escoltar els seus instruments i els seus ritmes, per conèixer els seus vestits, per fer una aproximació a les seves tradicions més arrelades… I, naturalment, per ballar, ballar i ballar les seves danses.

Calendari

Del dimarts 23 al divendres 26 d’agost.

Tallers disponibles

*Dimarts 23 d’agost: Taller d’Argentina

*Dimecres 24 d’agost: Taller de Botswana

*Dijous 25 d’agost: Taller de Buriàtia · Taller de Colòmbia · Taller de Moldàvia

*Divendres 26 d’agost: Taller de Buriàtia · Taller de Moldàvia

Els tallers es poden programar en la franja horària de 10 a 13h.

Preu de l’activitat: 2€ / nen / taller

Com apuntar-vos: cal que us poseu en contacte amb nosaltres a info@esdansa.cat o al 972693485 (Núria o Txell) a partir del 13 de juny. Dades necessàries:

 • Nom del casal
 • Nom i contacte del responsable
 • Número de nens participants al taller i edats
 • Dia i taller que es vol reservar*

*Les reserves es confirmaran a partir del 18 de juliol