Què és Ésdansa?

 EL FESTIVAL DE LA DANSA D’ARREL TRADICIONAL

Una trajectòria consolidada

Ésdansa, el festival de la dansa d’arrel tradicional de Les Preses, s’ha consolidat, amb el temps, com un dels esdeveniments de cultura tradicional i popular més importants de Catalunya, amb una infraestructura i uns espectacles de gran qualitat. L’Ésdansa, entre espectadors, artistes i organització, mou prop de 10.000 persones: més de 8000 espectadors, més de 400 artistes i 200 voluntaris en l’organització.

Una organització jove i dinàmica amb una llarga experiència

El certamen compta amb una organització jove i dinàmica que amb el pas dels anys ha anat adquirint una llarga experiència que l’ha permès tirar endavant i renovar-se any rere any. És per això que l’any 2002 el Festival Internacional de Música i Dansa de Les Preses es convertia en l’Ésdansa, una aposta per la innovació i la renovació en el camp de la dansa tradicional a través de cinc eixos de treball: creació, patrimoni, interculturalitat, projecció i participació.

Un municipi que hi aposta

Ésdansa es converteix cada any en la gran festa de la cultura tradicional. I amb el festival, el municipi de Les Preses viu, cada mes d’agost, unes jornades de festa que porten el nom de la Garrotxa arreu del món i on a la música i la dansa tradicional s’hi suma intercanvi cultural, participació, espectacles i tradició.