Ésdansa’T 2017, del dilluns 21 al divendres 25 d’agost

Comencem el dilluns!

Els tallers de dansa tradicional de l’Ésdansa arriben a la sisena edició amb una novetat important! Començaran el dilluns i s’allargaran fins el divendres de la setmana de l’Ésdansa. D’aquesta manera tots els tallers del Campus, tant per a infants i joves com per a adults seran de dilluns a divendres.

L’Ésdansa’T 2017 ofereix dos itineraris

Dos itineraris formatius

L’Ésdansa’T 2017 continua amb dues línies formatives, dos itineraris dedicats a la dansa nascuts amb l’objectiu de ballar i fer ballar.

A l’Itinerari 1 podreu aprendre danses tradicionals del país i d’arreu del món amb una pinzellada de creació i treball corporal.

A l’Itinerari 2, a més de conèixer danses tradicionals, s’hi inclouran diverses sessions de creació, recursos musicals i coreogràfics, treball corporal… per obtenir diferents eines per ballar i/o ensenyar a ballar. Serà una línia formativa dirigida a aquelles persones que vulguin ballar i anar més enllà aprenent altres continguts relacionats amb la dansa.

 

L’Espai de dansa d’arrel tradicional

Ésdansa’T es desenvolupa a l’entorn de les instal·lacions de l’Espai de dansa d’arrel tradicional de Les Preses i en carpes situades als jardins de l’equipament. Tot plegat, prop de 600m2 preparats per treballar en el marc de la dansa tradicional. De dimarts a dissabte es podran aprendre danses d’arreu del món.

 

El Campus de la dansa tradicional

L’Ésdansa’T 2017 oferirà durant 5 dies 21 tallers de dansa tradicional per a adults, un total de 55 hores de formació que consoliden la programació de l’Ésdansa’T com el Campus de la dansa tradicional.

L’Ésdansa’T se suma un cop més al Campus de Cultura Popular de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

El dia a dia de l’Ésdansa’T

Al matí, les danses més properes i les eines per ballar i/o ensenyar a ballar

Com a novetat per aquest 2017, la preparació del cos per ballar i la relaxació la realitzaran els propis formadors dins de cada taller i a cada itinerari.

Al matí les sessions es dedicaran a les danses més properes i a les eines per ballar i/o ensenyar a ballar.

Aquest 2017 posarem el focus als balls i danses del Montsià amb M. Teresa Agustí i Lluís Calduch i a les danses i les jotes del Priorat i del Montsant amb Lídia de Mena i la Clavellinera.

També donarem recursos per ballar i/o ensenyar a ballar. Treballarem la dansa com a eina de la mà de Cesc Gelabert, els nous llenguatges a partir de la tradició amb Miguel Angel Berna i la música i la coreografia amb Montse Colomé.

I a més tindrem un tastet del nou Laboratori de l’Ésdansa, l’Espai d’experimentació a partir de la dansa d’arrel tradicional, on a part de treballar noves idees, podreu participar de l’espectacle final que es prepararà durant la setmana de l’Ésdansa.

 

A la tarda, les propostes internacionals

Es podran aprendre danses d’arreu del món, com el Ball de las Inditas de Nicaragua, dansa de mestissatge, punt de trobada entre dues cultures, l’europea i la indígena a ritme de marimba; els balls de les festes populars d’estiu bielorusses, les Chilova Tamara; o la Balanta Ksunde, de l’ètnia Balanta de Guinea Bissau, una competició a ritme frenètic!

Posarem el focus a les danses popular del Caucas, al nord ubicarem al mapa la República de Kabardino-Balkària descobrint la dansa Indyrbai, un ball de festa al final de les collites i al sud ens endinsarem a la cultura persa amb la dansa de casament iranià, Bandari Taraneh.

A més els participants tindran una oportunitat excel·lent per aprendre les danses Asteques procedents de Mèxic.

 

I a més… l’Ésdansa’T et convida a fer el cafè!

Amb l’objectiu d’apropar els participants als diferents formadors, l’Ésdansa’T ha reservat l’hora del cafè. A les 4 de la tarda, es reservarà mitja hora perquè tothom qui vulgui pugui compartir un cafè amb els professors i els directors i balladors de les companyies participants als tallers. Una estona ideal per entrar en contacte amb persones dedicades a la dansa provinents d’arreu del món.

 

I per aprendre’n més…

El programa de l’Ésdansa’T es complementa amb els Parlem de…, la secció dedicada a la divulgació i discussió sobre temes relacionats amb la dansa d’arrel tradicional.

 

 Allotja’t amb Turisme Garrotxa

Si durant la teva participació a l’Ésdansa’T necessites allotjar-te a la Garrotxa, estem preparant diverses opcions a través de Turisme Garrotxa.

A més, tens l’opció de venir en família i gaudir plegats de tota la programació de l’Ésdansa. I mentre tu fas els tallers, els teus acompanyants podran gaudir de tots els atractius de la Garrotxa a través de les activitats que ens proposa Turisme Garrotxa.

Aquí tens tota la informació!

Aprofita els descomptes!

Sigues el primer d’inscriure’t i aprofita dels avantatges!

Si et vols inscriure tota la setmana, ho podràs fer a partir del 29 d’abril. Fins el 31 de maig gaudiràs d’un 25% de descompte per inscripcions individuals i d’un 40% de descompte si sou un grup de 6 o més persones! De l’1 al 30 de juny es podrà gaudir d’un 10% de descompte!

Si et vols inscriure per dies, ho podràs fer a partir de l’1 de juny al preu de 25€/dia.

Als tallers de l’Ésdansa’T pots triar 2 itineraris:

Ésdansa 2017

Estas visualitzant les dades de l'any 2017.
Si vols veure els continguts d'edicions anteriors seleccionar l'any que vols consultar: