L’Ésdansa’T 2016 ofereix dos itineraris

Del dimarts 23 al dissabte 27 d’agost

Els tallers de dansa tradicional de l’Ésdansa arriben a la cinquena edició!

Dos itineraris formatius

L’Ésdansa’T 2016 continua amb dues línies formatives, dos itineraris dedicats a la dansa nascuts amb l’objectiu de ballar i fer ballar.

A l’Itinerari 1 podreu aprendre danses tradicionals del país i d’arreu del món amb una pinzellada de tècnica i recursos musicals.

A l’Itinerari 2, a més de conèixer danses tradicionals, s’hi inclouran diverses sessions de creació, recursos musicals, tècnica… per obtenir diferents eines per a ballar i/o ensenyar a ballar. Serà una línia formativa dirigida a aquelles persones que vulguin ballar i anar més enllà aprenent altres continguts relacionats amb la dansa.

Com a novetat per aquest 2016, durant les sessions del matí els Tallers de Preparació del cos per ballar i de Relaxació els realitzaran els dos itineraris junts. A la tarda, seran els professors internacionals que imparteixen els tallers els que realitzaran la preparació i relaxació del cos.

Dos espais

Ésdansa’T compta amb les instal·lacions de l’Espai de dansa d’arrel tradicional de Les Preses i una carpa situada als jardins de l’equipament. Tot plegat, prop de 600m2 preparats per treballar en el marc de la dansa tradicional.

El Campus de la dansa tradicional

L’Ésdansa’T 2016 oferirà durant 5 dies 34 tallers de dansa tradicional per adults, un total de 55 hores de formació que consoliden la programació de l’Ésdansa’T com el Campus de la dansa tradicional.

L’Ésdansa’T se suma un cop més al Campus de Cultura Popular de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El dia a dia de l’Ésdansa’T

Al matí, les danses més properes i les eines per a ballar i/o ensenyar a ballar

Com ja és habitual, l’activitat començarà cada matí amb un breu taller amb exercicis per preparar el cos per a ballar. Després, les sessions es dedicaran a les danses més properes i a les eines per ballar i/o ensenyar a ballar. Aquest 2016 posarem el focus a les danses del Baix Llobregat i de la Ribera del Xúquer, als Balls de Bastons de Tarragona, als Balls de Cavallets de Sant Feliu de Pallerols i a les Dantza-Jausiak. També donarem recursos i eines per a ballar i/o ensenyar a ballar. Treballarem la tècnica amb en Jordi Rubio, la creació amb Jon Maya i en Josep Garcia us donarà recursos musicals per a ballar. Les sessions matinals es tancaran amb 15 minuts de relaxació.

A la tarda, les propostes internacionals

De dimarts a dissabte es podran aprendre danses d’arreu del món com la Hora moldava, una dansa circular essencial en la societat rural del país; les danses bengalís, acompanyades dels colors vius i vistosos del panjabi i el sari, els vestits tradicionals de Bangladesh; la Hosana, de la tribu dels Kalanga de Botswana; i la dansa ritual Ekhor, un cant a la felicitat del poble buriat. També ens mourem a ritme de Salsa des de Cali (Colòmbia), la capital mundial de la Salsa. Com a novetat, aquest any la preparació i relaxació del cos a la tarda la realitzaran els professors dels grups i companyies internacionals que ens acompanyaran. Una bona ocasió per veure com ho fan arreu del món.

I a més… l’Ésdansa’T et convida a fer el cafè!

Amb l’objectiu d’apropar els participants als diferents formadors, l’Ésdansa’T ha reservat l’hora del cafè. Cada dia, a les 4 de la tarda, es reservarà mitja hora perquè tothom qui vulgui pugui compartir un cafè amb els professors i els directors i balladors de les companyies participants als tallers. Una estona ideal per entrar en contacte amb persones dedicades a la dansa provinents d’arreu del món.

I per aprendre’n més…

El programa de l’Ésdansa’T es complementa amb els Parlem de…, la secció dedicada a la divulgació i discussió sobre temes relacionats amb la dansa d’arrel tradicional. Es faran de dimarts a divendres a partir de les 18:30h a l’Espai de dansa d’arrel tradicional.

El tour de l’Ésdansa’T

L’Ésdansa’T està de gira!

Estem organitzant un circuit arreu de terres catalanes per explicar-vos tots els detalls de l’Ésdansa’T a casa vostra i respondre tots els vostres dubtes.

Ben aviat tots els detalls dels tallers a prop teu.

Aprofita els descomptes!

Sigues el primer a inscriure’t i aprofita’t dels avantatges!!

Si et vols inscriure tota la setmana, ho podràs fer a partir del 29 d’abril. Gaudiràs d’un 25% de descomptefins el 30 de juny! I si sou un grup de 6 o més persones, gaudireu d’un 40% de descompte!

A partir de l’1 de juny et podràs inscriure també per dies. I durant tot el mes i fins el 30 de juny es podrà gaudir d’un 10% de descompte en totes les modalitats d’inscripció.

Allotja’t amb Turisme Garrotxa

Si durant la teva participació a l’Ésdansa’T necessites allotjar-te a La Garrotxa, estem preparant diverses opcions a través de Turisme Garrotxa. Ben aviat t’informarem de tots els detalls.

Als tallers de l’Ésdansa’T pots triar 2 itineraris:

Estas visualitzant les dades de l'any 2017.
Si vols veure els continguts d'edicions anteriors seleccionar l'any que vols consultar: